Csapatunk

66296978_2761193387242554_6199435891891503104_n

Parti András

25 éve a mountainbike sport az életem. Ez idő alatt 4 Olimpián is részt vettem. (Peking, London, Rio, Tokió) 23 Magyar Bajnoki címet gyűjtöttem be, valamint számos nemzetközi világranglista pontszerző versenyen álltam a dobogó legfelső fokán. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is mindent meg akarok tenni azért, hogy továbbra is az álmaimat éljem és megvalósítsam azokat. Ma már célom, hogy átadjam tudásom és tapasztalatom, amit a sportban szereztem, amit a sporttól kaptam.

Mindig igyekztem nagy hangsúlyt fektetni a sportoláson kívül a prevencióra, a mobilitás növelésére, hiszen ez is nagy hatással van a teljesítményünkre. Nem mellesleg a szélsőségesen sok kerékpározásnak, azért vannak hátulütői is, hiszen a terhelés elég „egyoldalú”  tud lenni.

Szerencsére, vagy talán inkább a sok nyújtásnak, mobilizációs gyakorlatnak köszönhetően nekem soha nem volt, komoly – elhúzódó, nem esésből eredő sérülésem a 25 éves pályafutásom alatt. Éppen ezért gondolom, de ma már tapasztalatból mondhatom is, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni erre a mozgásformára.  Teljesítményünket és nem mellesleg az egészségünket is óvjuk, ha ilyen módon előre gondolkozunk!

Ezért fejlesztettük ki, Kinka Orsolyával a Bike & Helath Method by PA mozgásformát.

A célunk, hogy a hogy a gyakorlatsorok segítségével növeljük a kerékpárosok teljesítményét, illetve ellensúlyozzuk az esetleges „negatív hatásokat”. Ezzel csökkentve a sérülésveszélyt, megtartva az egészséges testképet, valamit gyorsaságot adni! 😉

Kinka Orsolya

Több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkező jóga oktató, mindfulness tréning vezető és fascia tréner vagyok és mindezek lelkes gyakorlója is.
Foglalkozásaimon a résztvevő mozgásminta javulásának elősegítése, testi- és lelki feszültség oldása a cél.
Fascia szemléletű stabilizáló-, mobilizáló gyakorlatokat alkalmazva a központi idegrendszerre hatunk, amely mozgásunk nem egyik, hanem a legfontosabb központi szerve.
Nagy hangsúlyt fektetek a nyújtásra és relaxációs technikák átadására, amely az egyén (sportoló) regenerációját támogatja, mentális egyensúlyát erősíti.

Karrierem során több évet töltöttem Indiában és Thaiföldön, ahol sokat tanultam és tanítottam. Indiai tanítóimat asszisztáltam workshopokon, tanítottam tanárképzéseken, workshopot fordítok, ha Budapesten járnak.

A mozgás és a rendszeres sport gyerekkorom óta szerves részét képezi mindennapjaimnak, ezért pontosan tudom, hogy a tudatos jelenlét alapú mozgásformák, mint nyújtás, légzéssel összekötött mozgás és relaxáció milyen pozitív hatással vannak a sportolók teljesítményére, ezért küldetésemnek érzem a nyújtás, mobilizáció népszerűsítését sportolói körökben is.

Thailföldön muay thai (thaibox) küzdőknek tartottam nyújtó órákat és stresszmenedzsment kurzusokat vezettem egy wellness központban. Itthon crossfit és súlyemelő sportolóknak tartok stretchinget. 

Eddigi életem során szerzett tudással és a sportolói oldal tapasztalataival közösen dolgoztuk ki Parti Andrással a Bike & Helath Method by PA mozgásformát.

Örömmel vetettem latba a tudásom és alkalmaztam a már jól bevált módszereket is a kerékpár sportba. A kidolgozott metódusok, sportági specifikumoknak megfelelően kialakítottak. A változó igényeknek és körülményeknek megfelelően a sportolók teljesítményét maximalizálja, regenerációját segíti elő.

phuket
kosaras_renata-1

Kosaras Renáta

Az elmúlt 20 évben több iparági területen dolgoztam kommunikációs szakemberként. Szinte mindegyik munkámban jelen volt a sport, tudatosan alakítottam a sportkommunikációs irányvonalat.

Magyar Sport Üzleti Szövetség (MASÜSZ) alapítója és alelnökeként egy olyan széles körű és aktív szakmai közösséget képviselünk a szövetség tagjaival, akik munkájukkal katalizálni tudják az egységes sztenderdeken nyugvó iparági gondolkodás kialakulását

Az elmúlt években több sikeres extrém sportesemény és projekt kommunikációs vezetői feladatait láttam el.

A marketing kommunikációs munkám során számos olimpikonnal, élsportolóval dolgoztam és dolgozom együtt különböző sportolói márka projekteken a mai napig. 

Parti Andrissal 5 éve dolgozunk együtt saját brandjének erősítésén és a hozzákapcsolt termékek bevezetésén és fejlesztésén.

www.kosarasrenata.com